Over mij

Welkom!

Mijn naam is Suzanne Venema, en Suza Ontwerp is mijn bedrijf.

Met mijn Nederlands Indische roots enerzijds en Friese roots anderzijds, hou ik ook van een diversiteit in vormentaal.

Inspiratie vind ik overal, zeker in de natuur, de kunst, maar ook gewoon onderweg; een lichtval, graffiti, een druppel op een raam.

De wisselwerking tussen deze passies en interesses is voor mij een uitdaging om me op een unieke manier uit te drukken via het medium wat daar bij past.

Foto : Hugo Segers

Glasfusing

Al meer dan 15 jaar beoefen ik het ambacht glasfusen.
Het mooie van deze glastechniek is dat er tussen de lagen glas gewerkt kan worden met glaspigmenten en edelmetalen zoals bladgoud en bladzilver, waarna het geheel in een professionele fusing oven wordt gebakken rond 800°.

Niet verwonderlijk dat juist deze techniek mij aantrekt gezien mijn keuze voor schilderkunst indertijd op de kunstacademie Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
Nu schilder ik tussen glas en ook de stenen voor mijn sieraden lijken soms op kleine schilderijtjes.

Het gebruik van edelmetalen versmolten tussen de lagen glas zorgen voor levendigheid in verschillende tinten, mede door de lichtinval.
De keurcollectie spreekt voor zich, een minimalistisch ontwerp, een kleur passend bij je outfit, en het beeld is compleet!
De sieraden zijn tijdloos, en tegelijkertijd van een soort bescheiden opvallendheid; reken er maar op dat het gezien wordt als je zo’n sieraad draagt.

Digitale Ontwerpen

Het ontwerpen van sfeerbeelden door te werken met lagen over en door elkaar heen, gebruik makend van eigen foto’s, soms met integratie van geschilderde stukken, en op digitale wijze verwerkt, is een welkome afwisseling en stelt me in staat beelden te creëren die meer de diepte ingaan en de bedoeling hebben iets aan te raken, te triggeren, en je mee te voeren naar andere werkelijkheden. Goeie reis!